Odontologie

Odontologia este segmentul cel mai uzual din stomatologie. El se referă la tratarea leziunilor dentare vizibile prin obturarea proceselor carioase. Mai pe întelesul tuturor cu plombarea cariilor.

Pentru mulţi dintre noi formarea cariilor nu este o enigmă. Cel putin aşa credem. Cu siguranţă vă spunem că încă mii de cercetatori îşi dispută propriile idei şi teorii cu privire la acest fenomen.

Ce este cu sigurantă unanim cunoscut este că dinţii nu se vindecă de carii. Cel putin, nu încă. Ei pot fi trataţi şi refăcuţi morfologic şi estetic cu ajutorul materialelor de obturaţie (plombelor). Aceste obturaţii pot fi provizorii, de durată medie şi de lungă durată (aşa numitele plombe definitive). Ne vom referi doar la cele de lunga durată.

Obturaţiile de nouă generaţie sunt obturaţiile fotopolimerizabile. Ele refac structural, morfologic şi estetic dinţii afectaţi.

Deşi intrat în controversele specialiştilor, obturaţiile de amalgam sunt folosite şi acum cu succes la refacerea dinţilor posteriori. Ele sunt numite popular plombe de metal sau de argint. Dezavantajul net al acestora este lipsa de estetică.

Pacienților care doresc să își schimbe obturațiile de amalgam pe cele de compozit, le oferim un tratament detoxifiant cu ajutorul homeopatiei.                                     

Vă oferim 5 ani garanție pentru obturațiile făcute de noi, în cazul în care vă prezentați periodic (la 6 luni) la un control gratuit.