Paradontologie

Parodontologia studiază şi tratează bolile care apar la ţesuturile ce înconjoară dinţii, respectiv gingia, osul alveolar, oasele maxilare şi ligamentele parodontale. Bolile parodontale sunt alături de cariile dentare cauza cea mai frecventa a pierderii dinţilor.

Numita parodontoză în limbaj comun şi parodontită în cel stiintific, reprezintă îmbolnăvireaţ tesuturilor de susţinere a dinţilor. Netratarea acestei boli duce la instalarea mobilitaţii dinţilor şi în final la pierderea acestora.

Este fals conceptul destul de des auzit în rândurile pacienţilor, că această boala nu se tratează. Este foarte greu de stăpânit, este adevărat, dar nu imposibil. Astăzi se folosesc membrane de colagen, matrice compozită parodontală, os artificial, regenerare tisulara ghidată şi proteine de morfogeneză osoasa (Emdogain) şi care nu mai reprezintă astăzi simple titluri din tratatele de specialitate ci posibilităţi reale terapeutice în cazul acestor afecţiuni.

Nu uitaţi! Primul simptom al instalării bolilor parodontale este gingivita.

Factori de risc sunt: igiena orala deficitară, vârsta, medicaţia, fumatul, stresul, boli imunitare, afecţiunile endocrine, factori genetici.

Cu ajutorul tabletelor homeopatice favorizăm vindecarea perfectă.